Fotoshoot met kids?

Wij zijn gezegend met een meid die het absoluut niet erg vindt om voor een lens te staan! En ze kan het dan nog ook! Geweldig om zo’n dochter te hebben als fotograaf! We hebben echter nog 3 andere kids waarbij het enthousiasme om voor de camera te staan heel wisselend is; gaande van NEEEEEEN tot laat me nu toch eens spelen 

Een paar jaar geleden hebben we zelfs één van ons kinderen flagrant peso’s beloofd (lees: we gaan naar de Dreamland) als hij zou meewerken voor de foto. Herkenbaar voor iemand?

Als ouders willen we graag mooie foto’s van onze kids, en we willen vooral dat ze meewerken als we een fotoshoot hebben geboekt! Ik hoef er dus geen tekening bij maken om te zeggen hoe groot de stress is bij zowel de ouders als de kinderen. Torenhoog! 

Als je je hierin herkent, laat me je dan even als mama en als fotograaf tips geven en geruststellen:

  • als mama: denk aan het uur dat je een fotoshoot boekt. Vooral als je kleintjes hebt is dit belangrijk: vaak zijn ze het meeste blij als ze net uit hun bedje komen en iets in hun buikje hebben. Plan dus geen fotoshoot op een uur dat ze eigenlijk verlangen naar hun middagslaapje. Als ze groter zijn, kan je ze betrekken in de plannen. Ook kinderen staan ’s morgens op met plannen en verwachtingen voor hun dag. Ik merk vaak bij mijn kinderen dat het helpt als ik hen betrek in het proces.
  • als fotograaf: het is mijn taak als fotograaf om te zorgen dat je kanjers zich op hun gemak voelen. Daarom zal je merken dat mijn eerste aandacht vaak naar de kinderen gaat, want als zij enthousiast zijn, dan lukt het allemaal net iets makkelijker. Het helpt ook als ik op voorhand al wat weet over je geweldige kids. Hoe is hun karakter en wat vinden ze super tof op dit moment? Daarom vind ik een telefoontje op voorhand een echte meerwaarde.
    En mocht je kind ondanks dit alles toch nog beslissen dat het er geen zin in heeft; laat me je dan ook hier geruststellen;  want wist je dat ik maar 3 minuten nodig hebt om 6 toffe foto’s te maken…. 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.